Слънчев бряг: най-големият летен курорт в България

Споделете с приятели
5
(1)

Разположение и географски данни!

Това е най-големият летен курорт в България. Той е разположен между северната и южната част на Българската черноморска ревиера. Той е част от Община Несебър.

Международното летище Бургас се намира на 27 км от Слънчев бряг, а морското пристанище и железопътна гара Бургас – на 40 км от него. Има редовни връзки с областните центрове Бургас (40 км) и Варна (90 км). Курорта се намира на 361 км от София, 251 км от гр. Пловдив, 90 км от Варна, 190 км от Русе.

Слънчев бряг на картата

Разположен е в залив във формата на полумесец, обърнат на изток. Северната част на курорта стига до подножието на последните възвишения на Стара планина, където граничи с град Свети Влас. Южната част на курорта се слива с града Несебър.

Бурното разрастване на „Съни бийч“ го прави най-големия курорт на българското Черноморие. Капацитета за настаняване в хотелите е повече от 300 000 легла. Наблизо има курортни селища, къмпинги и комплекси с апартаменти на хотелски принцип.

Слънчев бряг
Панорама

Плаж, Атракции, Нощен живот в Слънчев бряг!

Курортът разполага с плажна ивица с дължина от около 8 км и ширина 30-60 м, ситен златистожълт пясък, и естествени пясъчни дюни, равно пясъчно дъно.

Кадри от Плажа в Слънчев бряг

В границите на комплекса е изградена паркова среда. Курортът предлага много възможности за спорт и развлечения, магазини, барове, ресторанти и клубове, международни фестивали.

Разходка в Слънчев бряг през ноща
Разходка в Слънчев бряг през деня

След като се стъмни в курорта започва живота. Крайбрежната алея уживява. Навсякъде е пълно с хора и от всякъде се чува музика. Има много места на които можете да се забавлявате с приятели или семейство. Като например влакче с което да обиколите комплекса. Разходка с корабче до Несебър, както и много други.

Абонирайте се за нашият YouTube канал, в който можете да гледате всички наши рецепти!

Любопитни факти

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тодор Димитров
Author: Тодор Димитров

Готвенето е моята страст!

Тодор Димитров

Готвенето е моята страст!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »